9 Mayıs 2012

Sağlıklı Saçlar İçin Yenmesi Gereken Besinler


Hepimiz saçlarımızın nasıl göründüğüne önem veririz. Saçınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayacak ve hissettiğiniz yaştan daha da genç görünmenizi sağlayacak bu 8 besini tüketin.
Yeşil çay, ceviz ve somon: Bu gıdalar polifenol ve omega-3 içerdiğinden kalp ve beyin sağlığına iyi gelir. Ayrıca saçınızı parlak olmasını sağlar. Eğer kepekle mücadele ediyorsanız, yeşil çay ile durulama deneyin. Bu kepeğe neden olan mantarı önlemeye yardımcı olur.
Meyveler: Özellikle parlak ve renkli olanlar-örneğin şeftali, çilek, mango, kivi, domates; saç oluşumunun temel yapısı olan kolajenin yapımında önemlidir. C vitamini bakımından da zengin olan bu meyveler saçların gür ve canlı olmasını sağlar.
Fasulye, tam tahıllar gibi B vitamini yönünden zengin besinler: B vitaminleri (özellikle B6 vitamini ve folik asit) büyümeyi teşvik ederek saç folikülleri için kan ve oksijen tedariği sağlar ve saç kaybını yavaşlatabilir. B vitamini açısından zengin besinler fasulye, bezelye, havuç, karnabahar, soya fasulyesi, fındık ve yumurtadır.
Koyu yeşil sebzeler:Ispanak, brokoli, pazı; Bu besinler saç için doğal saç kremi görevi gören sebum(kafa derisi yağı) maddesinin üretiminde görev alan A ve C vitamini açısından oldukça zengindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim Seçerek Konu Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorumlayabilirsiniz....

Kuranda Adı Geçen Besinlerin Faydaları

Kur’an’da adı geçen acur, ayva, bal, et, incir, zeytin, kabak, üzüm, süt, tere gibi gıdalar hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor? İ...