9 Mayıs 2012

Dişlere Zarar Veren Şeyler


1. Kürdan kullanımı, yemeklerden sonra arada birikmiş yemek artıklarını temizlemek için diş ipi yerine kürdan kullanmak, dişler arası papil dediğimiz dişetinin ezilmesine ve burada boşluk oluşmasına neden olur bu yüzden her yemekten sonra oraya tekrardan yemek kaçmasına sebep olur.
2. Ağızdaki asit seviyesini çok fazla arttırabilecek gıdalar ve içecekler tüketmek.
3. Dişlerimizde ağrı olmamasının verdiği hisle ağzımızın sağlıklı olduğunu sanmak fakat gizli bir sürü tehlike olabilir, mutlaka 6 ayda bir herhangi bir problemimiz olmasa bile mutlaka diş hekimine gitmeliyiz.
4. Yanlış ve yetersiz süre diş fırçalamak çok fazla bastırarak fırçalamak dişlere ciddi zaralar verir, doğru fırçalama dairesel hareketlerle yapılan fırçalamadır ve süresi de önemlidir en az 2 dk. süreyle günde 2 defa yemeklerden sonra dişler fırçalanmalıdır.
5. Diş sıkma ve diş gıcırdatma, bu zararlı alışkanlıklar stres ve yoğun iş temposunun yaşandığı zamanlarda edinilir. Zamanla dişlerde aşınmalar ve dişin cole dediğimiz boyun bölgesinde erimelere neden olur, dişlerde hassasiyetler başlar bu durum ciddiye alınıp hemen bir diş hekimine gidilmesi gerekir.
6. Dişlerin beyazlaması için bilinçsizce kullanılan beyazlatıcı ajanlar ve bir takım karbonatlı diş tozları diş minesine zarar verebilir. Diş beyazlatmanın dişlere zarar vermemesi için mutlaka diş hekimi kontrolünde yapılması gerekir.
7. Dişeti kanamasının ve ağız kokusunun ciddiye alınmaması ciddi sorunlara yol açabilir. Her iki belirti de hastalık habercisi olabilir. Ciddiye alınmayan dişeti kanaması diş kökünü çevrelen kemiğin erimesine ve dişin kaybına kadar gidebilir. Ağız kokusu sistemik bir hastalık yanında kötü durumdaki protez ve dolguların habercisidir.
8. Ağzımızdaki eski protez ve dolguların diş hekiminin önerisi doğrultusunda değiştirilmesi gerekir, ihmal edilmiş veya ertelenmiş dolgu ve protez yenilemeleri diş kayıplarına ve maddi olarak da kişiye yük getirebilir.
9. Kabuklu yemişler ve sert cisimleri dişlerle kırmaya ya da koparmaya çalışmak.
10. Diş bakımı ve ağrısı durumunda etrafımızdan duyduğumuz fakat doğruluğu olmayan yöntemler dişlere zara verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim Seçerek Konu Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorumlayabilirsiniz....

Kuranda Adı Geçen Besinlerin Faydaları

Kur’an’da adı geçen acur, ayva, bal, et, incir, zeytin, kabak, üzüm, süt, tere gibi gıdalar hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor? İ...