29 Mart 2012

Diyabete Egzersizli Tedavi


Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Tv den izlediğim bir haberi yani Diyabete Egzersizli Tedavi haberini taşımak istedim.Bu haberi taşımamın en büyük nedenlerinden biri, Türkiyede şeker hastalığının giderek artmasıdır.Aile genlerinden gelen şeker hastalığının, aşırı kilo ve hareketsizlik ile belli yaşlarda ortaya çıkması Türkiye’de son yıllar da sıkça rastlanan bir durum haline geldi.Şeker hastalığı özellikle böbrek ve pankreas gibi organları etkilediği için çok dikkat edilmesi gereken hastalıkların başında geliyor açıkcası.
Açıkcası haberin detayına gelecek olursak, özellikle psikolojik ve birçok kilo sorunu olan hastaların çaresine derman olan spor yapma alışkanlığını bu hastalıktada kurtarıcı rol oynuyor diyebiliriz.Yapılan egsersiz kan şekerinin düşmesine yardımcı olduğu ve kan basıncını sürekli belli bir seviyede tuttuğu için, şeker hastaları için bulunmaz bir nimet haline geliyor.

Spor özellikle bisiklet sporu olsun,düz yürüyüş veya koşu olsun günlük evde yapacağınız 30dk lık kültür fizik hareketleri bile formunuzu koruma da yardımcı olacak en büyük etkenlerden biridir.

ünümüzün ve Türkiyenin’de içinde bulunduğu birçok ülkenin sorunu olan kilo problemi giderek büyümekte ve insanlar için kalıcı sağlık problemlerine yol açmaktadır.Kilo ile gelen hastalıkların başında şeker hastalığı, karaciğer yağlanması kas ve omirilik sorunları , kilo probleminin başında gelen hastalıklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim Seçerek Konu Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorumlayabilirsiniz....

Kuranda Adı Geçen Besinlerin Faydaları

Kur’an’da adı geçen acur, ayva, bal, et, incir, zeytin, kabak, üzüm, süt, tere gibi gıdalar hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor? İ...